Boszorkánykoktél
Hozzávalók: - tej - cukor - 1 vaníliarúd - tejszínhab - fahéj
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti
Hozzávalók: - 30 dkg háztartási keksz összetörve - 10 dkg mazsola - 10 dkg dió durvára vágva - 1 kocka Ráma - 2 egész tojás - 20 dkg kristálycukor - 3 evőkanál kakaó - minyonpapír
Elkészítés: A kekszet, diót összetörjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük őket. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát visszatesszük a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük a tűzről, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó étvágyat!
Bűbájkoktél
Hozzávalók: - 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vanílás cukor - tejszínhab
Elkészítés: A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Ghúl-koktél
Hozzávalók: - málnaszörp - Bolero áfonyás italpor - víz - jégkockák
Elkészítés: A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a jégkockákat.
Három Seprő turmix
Hozzávalók: -10dkg málna -2dl tej -2 evőkanál méz - fél pohár víz (kb. 1 - 1,5 dl)
A jól megmosott málnát beleteszed turmixgépbe, hozzáöntöd a 2 dl tejet és a 2 evőkanál mézet. Összeturmixolod. Ha márt látod hogy elég folyós akkor megkóstolhatod. Ha édesebben szereted, ízlés szerint teszel hozzá még egy kevés mézet! Lehűtöd a hűtőben, és már ihatod is!
Házimanó-süti
Hozzávalók: - 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojás - 30 dkg liszt - 1 sütőpor (20g) - 5 dkg darált dió - málnalekvár - só
A cukrot a vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütoport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Madam Rosmerta limonádéja
Hozzávalók: - 1 evőkanál méz - 3 evőkanál citromlé - 2 dl hideg buborékos ásványvíz - jégkocka - sima langyos víz
Összekevered a mézet egy kevés langyos vízzel. Hozzáadod a 3 evőkanál citromlevet és a 2dl hideg ásványvizet. Jól keverd össze! Hosszúkás pohárban, hosszú szívószállal, és jéggel fogyaszd! Igazi hűsítő ital a nyári melegben.
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók: - 100g liszt - fél csomag sütőpor - 100g tört csoki - 50g tört mogyoró - 60g cukor, 60g margarin - 1 db tojás - 1 evőkanál kakaó
Elkészítés: A vajat a cukrot és a tojást keverd össze. Egy külön tálba a lisztet, a sütőport, a tört csokit, a mogyorót és a kakaót is, és lassan adagolva keverd bele a vajas, tojásos, cukros tálba. Ha kész, tedd bele egy 180 fokra előmelegített sütőbe, kis gombóc, vagy valami hasonló alakú formákban. 12-15 perc alatt kész. Hagyd a sütőben kihülni.
Figyelmeztetés! Nagyon megdagadnak a sütik ezért kis darabokban egymástól messze tedd a tepsibe, érdemes sütőpapírt használni.
Sav-a-júj cukor
Hozzávalók: - egy kis csepp tej - 1 kiskanál cukor - 4 csepp citrom
Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki! Jó étvágyat!
Töklé
Hozzávalók: -sütőtök -méz -almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Kettévágsz egy tököt, eltávolítod a magokat. A vágási felülettel lefele sütőbe teszed egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon sütöd kb. 1/2 - 1 órát. Mikor evéshez elég puha lenne, kiveszed, kiszeded a belsejét, és hagyod kihűlni. Majd botmixerrel pépesíted. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Tökös rétes
Hozzávalók: - kb. 1,5 kilós tök - kevés olaj - 10-15 dkg cukor - 3 kávéskanál fajéj - 1 kg levelestészta - pár evőkanál zsemlemorzsa vagy gríz - 1 tojás
Elkészítés: Hámozd meg a tököt, vágd ki a magházát, majd reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Párold kevés olajon 10-15 dkg cukorral, 3 kávéskanál fahéjjal, gyakori keverés mellett, amíg el nem párolog a leve (amit a párolás elején eresztett). Ha kész van, hagyd kihűlni. A leveles tésztát szedd három egyenlő részre. Nyújtsd ki, a tepsid méretének megfelelően. Szórj egy csíkban egy evőkanál zsemlemorzsát vagy grízt, majd halmozd rá a kihűlt, párolt tök harmadát. Tekerd össze, tedd be a tepsibe, kend meg a tetejét tojással, majd helyezd a 220°C-ra előmelegített sütőbe. 10 perc múlva nézz be a sütőbe, lassan kezd elkészülni. Ha úgy ítéled, vedd ki, és már eheted is. (Hidegen még finomabb!)
Vajsör
Hozzávalók: - 20 gramm vaj - 2 evőkanál cukor - fél liter tej - fahéj
Elkészítés: A vajban pirítsd meg a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, engedd fel fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve forrald habzásig, majd ízesítsd meg őrölt fahéjjal.
Ezeket a Lumos.hu-ról szedtem, hamarosan jönnek a saját receptjeim is. |